mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  SEKCIJA MLADIH  
AKTUELNOSTI
O NAMA
OSNOVNI CILJEVI
ORGANIZOVANOST
MEĐUNARODNA SARADNJA
AKCIJE
GALERIJA
KONTAKT
 
 
  KONTAKT  

Sekcija mladih UGS „Nezavisnost“
Adresa: Nušićeva 21, 11000 Beograd
Tel: 011 330 67 11
Faks: 011 324 41 18
E-mail: sekcijamladih@nezavisnost.org

 

 

 

 
 
 
NASLOVNA > SEKCIJA MLADIH
 
 
 

JAČANJE SOCIJALNIH KOMPETENCIJA ZA ZAPOŠLJAVANJE I RAZVOJ KARIJERE

25. april 2012.

SREMSKA KAMENICA - Nastavljajući prošlogodišnju saradnju koju je, sa novosadskom NVO "Kocka", uspostavila Sekcija mladih, UGS NEZAVISNOST su, i ove godine, uzeli aktivno učešće u treningu pod nazivom "Jačanje socijalnih kompetencija za zapošljavanje i razvoj karijere". Četvorodnevni trening, namenjen maturantkinjama iz zanatskih srednjih škola koje se pripremaju za ulazak na tržište rada, podržan je od strane Solidar Suisse.
 

Detaljnije >>>


BROŠURA "SINDIKAT I MLADI"

6. februar 2012.

BEOGRAD - Krajem januara ove godine Sekcija mladih Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" objavila je brošuru pod nazivom "Sindikat i mladi".

Brošura se bavi analizom položaja mladih na tržištu rada, uz poseban osvrt na stav mladih prema sindikatima i njihovu ulogu u njima. Analiza je je urađena na osnovu istraživanja sprovedenog u 24 grada Srbije, na uzorku od 613 zaposlenih mladih ljudi starosti od 19 do 35 godina.

Štampanje brošure pomogla je Švajcarska organizacija za pomoć svetu rada (SOLIDAR Suisse), a autori su Jelena Radiša i prof. dr Zoran Stojiljković.

Detaljnije >>>


SEMINAR „JAČANJE ORGANIZACIONE STRUKTURE SEKCIJE MLADIH UGS NEZAVISNOST“

30. decembar 2011. 

KRAGUJEVAC –  Seminar za novoizabrani Koordinacioni odbor i aktiviste Sekcije mladih UGS „Nezavisnost“ održan je u Kragujevcu, od 9-11. decembra 2011. godine, u organizaciji Centra za obrazovanje, istraživanja i privatizaciju UGS „Nezavisnost“, a u saradnji sa Solidar Suisse Swiss Labour Assistance SLA Kancelarijom u Srbiji.

Detaljnije >>>


IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO SEKCIJE MLADIH

21. oktobar 2011.

BEOGRAD - 14. oktobra 2011. godine održana je skupština Sekcije mladih UGS Nezavisnost na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Detaljnije >>>


POTREBNE REFORME U SINDIKATIMA

11. maj 2011.

BUDIMPEŠTA - Na XI regionalnom kampu za mlade koji je održan u Budimpešti, razmatrani su brojni modeli na osnovu kojih bi, kako je zaključeno, sindikati u Srbiji, Mađarskoj i Rumuniji, trebalo da budu reformisani. Mladi sindikalni aktivisti iz tri zemlje stvorili su radnu verziju Deklaracije o reformi sindikata koja će, nakon što bude završena, biti dostavljena svim relevantnim institucijama.

 

Detaljnije >>>


TIMSKI RAD – TEMA RADIONICE SEKCIJE MLADIH U NIŠU

4. maj 2011.

NIŠ – Sekcija mladih Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ u saradnji sa Švajcarskom organizacijom za pomoć svetu rada (Swiss Labour Assistance – SLA) organizovala je u periodu od 28 – 30. aprila u Nišu radionicu pod nazivom Organizacija i širenje mreže Sekcije mladih UGS „Nezavisnost“.

Tema prvog dana seminara je bila timski rad i osnove komunikacije u timu.

Detaljnije >>>


SASTANAK MREŽE MLADIH SINDIKATA JUGOISTOČNE EVROPE

30. mart 2011.

SARAJEVO - U Sarajevu je 25. marta održan sastanak predsednika mreža i sekcija mladih sindikata Jugoistočne Evrope. Sastanku su prisustvovali predstavnici sindikata iz: Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine – Federacije i Republike Srpske, Crne Gore, Albanije i Hrvatske. Mlade sindikalce pozdravili su i Ismet Bajramović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine i Enisa Salimović, koordinatorka kancelarije Međunarodne konfederacije sindikata i Panevropskog regionalnog veća (MKS /PERC) u Sarajevu, kao i Ana Ljubojević, koordinatorka regionalnog projekta za radne odnose i socijalni dijalog u JIE u fondaciji „Fridrih Ebert“, koja je i finansirala ovaj skup.

Detaljnije >>>


ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA SEKCIJE MLADIH SINDIKATA "NEZAVISNOST" IMK "14. OKTOBAR"

17. mart 2011.

KRUŠEVAC - U Sindikatu „Nezavisnost“ IMK „14. oktobar“ a.d. se ozbiljno radi na svim nivoima, što pokazuje i osnivačka skupština Sekcije mladih ovog sindikata, održana 15. marta u prostorijama fabrike. Pored članova Sekcije mladih, skupštini su, kao gosti, prisustvovali i Jovan Pirković, predsednik Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“, Jelena Radiša, predsednica Sekcije mladih UGS „Nezavisnost“ i Dragiša Milojević, regionalni poverenik UGS „Nezavisnost“ za rasinski okrug.

Detaljnije >>>


SEMINAR „ORGANIZOVANJE I ŠIRENJE MREŽE SEKCIJE MLADIH“

14. novembar 2010.

VALJEVO – U hotelu „Narcis“, 12. i 13. novembra, održan je seminar za članove Sekcije mladih UGS „Nezavisnost“ na temu organizovanja i širenja mreže Sekcije mladih. Seminaru, koji je organizovan uz finansijsku podršku Švajcarske organizacije za pomoć svetu rada, je prisustvovalo 20-ak aktivista iz različitih granskih sindikata. Prvog dana seminara održano je predavanje na temu organizovanja i delovanja sindikata u uslovima tranzicije, kao i o strateškom planiranju sa posebnim osvrtom na privlačenje novih članova.

Detaljnije >>>


REGIONALNA KONFERENCIJA O ZAPOŠLJAVANJU MLADIH

16. oktobar 2010.

VARŠAVA - Konferencija „Zapošljavanje mladih: prevazilaženje rodne barijere za mlade žene i muškarce“' u Varšavi, Poljska, održana je 14-15. oktobra 2010. u organizaciji ITUC – PERC, a u saradnji sa fondancijom „Fridrih Ebert - kancelarija u Poljskoj“. Na konferencija je učestvovalo preko 30 učesnika iz Centralne i Istočne Evrope.

 

Detaljnije >>>


1-10 ukupno 31 Nova stranica >>
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 21,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 330-6711 ;
324-4542, 330-6700 fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Deklaracija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT