mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
KODEKS RADA BEZ SOCIJALNIH PARTNERA

Beograd 23.septembar 2014.

Kao i za većinu drugih informacija koje su od egzistencijalnog značaja za sve zaposlene i njihove legitimne predstavnike – sindikate, posebno reprezentativne sindikate kao relevantne socijalne partnere, posredstvom sajta Ministarstva rada i sajta Vlade Republike Srbije, kao i iz nekih sredstava javnog informisanja, UGS NEZAVISNOST su saznali za još jednu ''genijalnu'' ideju Ministra Vulina  - o donošenju KODEKSA RADA. 

Detaljnije >>>

VLADA PALA NA PRVOM ISPITU VEZANOM ZA PRIMENU ZAKONA O RADU

Beograd 16.septembar 2014.

Iako smo znali da će tako biti, nadali smo se da grešimo. Na žalost, naše slutnje su se obistinile. Resorna ministarstva i Vlada su ’’pali’’ na prvom ozbiljnijem ispitu primene odredbi novog Zakona o radu u praksi.

Detaljnije >>>

MINIMALNA ZARADA ISPOD GRANICE SIROMAŠTVA

Beograd 12.septembar 2014.

Minimalna zarada u Srbiji od 115 dinara za sat rada je ispod granice siromaštva i trebalo bi da iznosi 137,9 dinara po radnom satu kao što to propisuju nedavno usvojene izmene Zakona o radu.Ukoliko se vlada odluči za manji iznos, prekršiće Zakon o radu, čiji član 122. propisuje formulu prema kojoj se izračunava minimalna zarada i na osnovu koje smo I došli do cifre od 137,9 dinara. 

 

Detaljnije >>>

"ZAHVALNICA" VULINU OD RADNIKA SRBIJE

Beograd 12.septembar 2014.

U ime radnika i građana Republike Srbije, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost dodeljuju „zahvalnicu“ ministru rada Aleksandru Vulinu zbog donošenja novog Zakona o radu, čija je primena dovela do znatnog poboljšanja uslova poslovanja, veće brige o radniku i povećanju broja zaposlenih.

Detaljnije >>>

INICIJATIVA ZA OCENU USTAVNOSTI ZAKONA O PIO

Beograd 9.septembar 2014.

На основу члана 167. став 1. тачка 1. и 2. и 168. Устава Републике Србије (''Службени гласник РС'' бр. 98/2006) и чланова 2; 50. и 51. Закона о уставном суду (''Службени гласник РС'' бр. 109/2007), Уједињени грански синдикати ''Независност'' из Београда , Нушићева 4/5, које заступа и представља Бранислав Чанак, председник, подносе

Detaljnije >>>

OGLEDNI PRIMER KOLEKTIVNOG UGOVORA KOD POSLODAVCA

Beograd 8.septembar 2014.

Sa ciljem da se sindikalnim povereništvima UGS NEZAVISNOST u preduzećima i ustanovama olakša proces pregovaranja za zaključivanje kolektivnih ugovora, u skladu sa usvojenim izmenama i dopunama Zakona o radu, stručna služba UGS NEZAVISNOST je sačinila OGLEDNI PRIMER KOLEKTIVNOG UGOVORA KOD POSLODAVCA.

Detaljnije >>>

UGS NEZAVISNOST NA SAJMU - 112 EXPO

Beograd 4.septembar 2014.

Pod sloganom „Prevencija na prvom mestu“  112 EXPO predstaviće visoke tehnologije u funkciji prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu, od 23. do 26. septembra 2014. godine u hali 2 Beogradskog sajma, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije - Sektora za vanredne situacije i pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Uprave za bezbednost i zdravlje na radu.

Detaljnije >>>

PRISTUPANJE REPUBLIKE SRBIJE EU - POGLAVLJE 19

Beograd 4.septembar 2014.

U utorak, 2. septembra, u Vladi Republike Srbije, održan je sastanak Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije  EU sa predstavnicima zainteresovanih organizacija civilnog drustva, čiji delokrug rada sadrži teme obuhvaćene pregovaračkim poglavljem 19 (socijalna politika i zapošljavanje). Obzirom na činjenicu da je Poglavlje 19 ključno za delatnost sindikata, kao i na prethodnim sastancima, i ovom je sastanku prisustvovao predstavnik UGS NEZAVISNOST.

Detaljnije >>>

PETER ZAJDENEK U RADNOJ POSETI UGS NEZAVISNOST I SSSS

Beograd 3.septembar 2014.

U dvodnevnoj radnoj poseti reprezentativnim sindikalnimn centralama u Srbiji - UGS NEZAVISNOST i Savezu samostalnih sindikata Srbije, 01. i 02. septembra ove godine, bio je Peter Zajdenek, politički savetnik Evropske konfederacije sindikata.

Detaljnije >>>

PISMO AGENCIJI ZA PRIVATIZACIJU

Beograd 22.avgust 2014.

U Javnom pozivu, objavljenom na Vašem sajtu, pozvali ste pravna i fizička lica, potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu, između ostalog i nekih banja i specijalizovanih bolnica iz Portfolija Agencije, da dostave pismo o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije.

Detaljnije >>>

NOVI ZAKON O PIO - KRŠENJE KONVENCIJA MOR-A

Beograd 22.avgust 2014.

Obraćamo vam se da vas upozorimo na drastično kršenje osnovnih principa socijalnog dijaloga, kao i međunarodnih normi i standarda utvrđenih domaćom legislativom i konvencijama Međunarodne organizacije rada, u postupku donošenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO.

 

 

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT