mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
PISMO AGENCIJI ZA PRIVATIZACIJU

Beograd 22.avgust 2014.

U Javnom pozivu, objavljenom na Vašem sajtu, pozvali ste pravna i fizička lica, potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu, između ostalog i nekih banja i specijalizovanih bolnica iz Portfolija Agencije, da dostave pismo o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije.

Detaljnije >>>

NOVI ZAKON O PIO - KRŠENJE KONVENCIJA MOR-A

Beograd 22.avgust 2014.

Obraćamo vam se da vas upozorimo na drastično kršenje osnovnih principa socijalnog dijaloga, kao i međunarodnih normi i standarda utvrđenih domaćom legislativom i konvencijama Međunarodne organizacije rada, u postupku donošenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO.

 

 

Detaljnije >>>

UGS NEZAVISNOST PONOVO U SES-U

Beograd 22.avgust 2014.

Stavlja se van snage Odluka o privremenom istupanju  UGS NEZAVISNOST iz Socijalno-ekonomskog saveta Republike, doneta na 40. redovnoj sednici Izvršnog odbora, 14. jula ove godine, danom donošenja ove Odluke

 

Detaljnije >>>

NOVI USLOVI ZA PENZIJU

Beograd 20.avgust 2014.

Stručna služba UGS NEZAVISNOST je za svoja sindikalna povereništva i aktiviste pripremila detaljan i  jasan pregled  uslova za sticanje prava na prevremenu i starosnu penziju, sa tačno utvrđenim potrebnim godinama života i staža osiguranja u narednim kalendarskim godinama, na osnovu Zakona o izmenama i dopunama  Zakona o PIO.

Detaljnije >>>

U SEPTEMBRU NASTAVAK BORBE PROTIV TZV. REFORMSKIH ZAKONA

Beograd 19.avgust 2014.

U ponedeljak, 18. avgusta ove godine održana je zajednička sednica Izvršnog odbora UGS NEZAVISNOST i Kolegijuma Saveza samostalnih sindikata Srbije na kojoj je analizirana trenutna privredna i politička situacija u zemlji, posebno sa aspekta posledica primene u praksi tzv ’’reformskih zakona’’ i ostalih ’’antikriznih’’ mera aktuelne Vlade.

Detaljnije >>>

PREGLED IZMENA I DOPUNA ZAKONA O RADU (’’Sl. glasnik RS’’, br.75/2014)

Beograd 13.avgust 2014.

Stručne službe UGS NEZAVISNOST su pripremile PREGLED IZMENA I DOPUNA ZAKONA O RADU, sa posebnim komentarima odredbi Zakona kojima se otvara mogućnost za umanjenje prava iz rada i po osnovu rada (zarade, naknade zarada i druga primanja, organizovanje i delovanje sindikalnih organizacija i prava ovlašćenih sindikalnih predstavnika... i dr.), ukazivanjem na odredbe koje se ne mogu menjati opštim aktima poslodavca, kao i preporukama kako, kroz kolektivno pregovaranje i zaključivanje kolektivnih ugovora ili posebnih sporazuma sa poslodavcima, sačuvati ili podići stećeni nivo pojedinih prava.

Detaljnije >>>

OTVORENO PISMO UDRUŽENJA PENZIONERA NEZAVISNOST MINISTRU ALEKSANDRU VULINU

Beograd 12.avgust 2014.

Poštovani gospodine Ministre,
 
Prinuđen  sam  da  Vam  se  obratim  na  ovaj  način,  jer  ste pokazali  elementarno neznanje kod donošenja Zakona o PIO, posebno kad se radi  o UO Fonda PIO.
 
Detaljnije >>>

REFORMA SISTEMA PIO ILI "DRŽAVNI UDAR"

Beograd 08.avgust 2014.

Ujedinjeni granski sindikati ’’Nezavisnost’’ više od 10 godina, počevši od 2002. kada je započela rasprava o reformama sistema PIO i pripreme za izmene i dopune tada važećeg Zakona o PIO, zastupaju stav da je neophodno - kroz unapređenje postojećeg sistema obaveznog penzijsko – invalidskog osiguranja (I stub) i zakonsko regulisanje dobrovoljnog penzijskog osiguranja  (III stub) – povećati realne izvore prihoda za potrebe PIO.

Detaljnije >>>

VELIKA GRUPA POVLAŠĆENIH NEĆE OSETITI POSLEDICE IZMENA ZAKONA O RADU

Beograd 06.avgust 2014.

Jedna od negativnih posledica primene Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, koja će doprineti dodatnom osiromašenju srpskog radnika, jeste smanjenje zarade po osnovu minulog rada.

Detaljnije >>>

INICIJATIVA ZA OCENU USTAVNOSTI ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU

Beograd 05.avgust 2014.

Ujedinjeni grаnski sindikаti „Nezаvisnost“ upućuju inicijаtivu zа ocenu ustаvnosti Zаkonа o izmenаmа i dopunаmа Zаkonа o rаdu, koji je Nаrodnа skupštinа Republike Srbije donelа nа 6. Vаnrednoj sednici dаnа 18.07.2014. godine, а predsednik Republike Ukаzom PR br.44 od 21.07.2014. godine proglаsio Zаkon o izmenаmа i dopunаmа Zаkonа o rаdu („Sl. glаsnik RS“, br.75/2014. od 21.07.2014.god.).

 

Detaljnije >>>

NEMAČKA P(R)OZIVA VULINA

Beograd 01.avgust 2014.

Rajner Hofman novoizabrani predsednik najveće evropske sindikalne organizacije, nemačkog saveza sindikata (DGB), koja broji 6,2 miliona članova došao je na poziv saveza Samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ u Beograd (31. juli) tražeći rešenje za srpske kolege.  

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT