mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
OBELEŽAVANJE 1. MAJA 2015. GODINE

Beograd 17.april 2015.

UGS NEZAVISNOST će, zajedno sa SSSS, učestvovati u programu obeležavanja Praznika rada, odlučili su Izvršni i Glavni odbor UGS NEZAVISNOST, na svojim sednicama.

Detaljnije >>>

MEDIJI NE SMEJU BITI FABRIKE I SKLADIŠTA

Beograd 09.april 2015.

Granski sindikat medija Nezavisnost pokrenuo je u sredu, 8. aprila, kampanju koje će biti nastavljena na čitavoj teritoriji Srbije, pod zajedničkim nazivom „Regionalizam i informisanje“, u cilju očuvanja medija i suzbijanje sve lošijeg statusa zaposlenih u njima u procesu privatizacije regionalnih i lokalnih medija.

Detaljnije >>>

KOLEKTIVNO PREGOVARANJE U REPUBLICI SRBIJI

Beograd 03.april 2015.

Ujedinjeni granski sindikati ’’Nezavisnost’’  su uradili analizu stanja u oblasti kolektivnog pregovaranja koja je ukazala da je kriza kolektivnog pregovaranja evidentna na svim nivoima, a posebno je izražena na granskom nivou u privrednim delatnostima.

Detaljnije >>>

OBUKA ZA TRENERE U SOCIJALNOM DIJALOGU

Beograd 27.mart 2015.

У току је последњи модул обуке за тренере у социјалном дијалогу,у организацији твининг пројекта „Унапређење социјалног дијалога“. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи се у сарадњи са пројектним партнерима – Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, и социјалним партнерима – Савезом самосталних синдиката Србије, УГС НЕЗАВИСНОСТ и Унијом послодаваца Србије.

Detaljnije >>>

OKRUGLI STO: O SUDOVIMA RADA UREPUBLICI SRBIJI

Beograd 25.mart 2015.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici:UGS NEZAVISNOST; SSSS; Unije poslodavaca Srbije; Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS; Ministarstva pravde RS; eksperti i sudije iz država članica Evropske Unije i Republike Srbije; Delegacije Evropske Unije u Srbiji; Narodne skupštine RS;

Detaljnije >>>

REGIONALNI FORUM O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU

Beograd 26.februar 2015.

U Beogradu je, od 26-27. februara 2015. godine, održan REGIONALNI FORUM O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU NA RADU, u organizaciji Evropskog sindikalnog instituta (ETUI). Domaćini i suorganizatori su bile dve reprezentativne centrale,  Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“  i Savez samostalnih sindikata Srbije. Regionalni forum razmene informacija u oblasti bezbednosti i zdravlja na raduje, osim predstavnika UGS NEZAVISNOST i SSSS i eksperata iz Srbije,  okupio predstavnike sindikalnih centrala iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Albanije, kao i eksperte iz Holandije i Belgije. 

Detaljnije >>>

SKUP "SOLIDARNOST"

Beograd 25.februar 2015.

Reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji – UGS NEZAVISNOST i Savez samostalnih sindikata Srbije, bili su 24. i 25. februara ove godine, domaćini skupa na kome su, u okviru regionalne saradnje ‘’SOLIDARNOST’’ Evropske konfederacije sindikata (EKS), o zajedničkim problemima i aktivnostima, razgovarali predsednici reprezentativnih sindikalnih centrala iz država nastalih na prostorima bivše Jugoslavije. 

Detaljnije >>>

TRANZICIJA NEFORMALNE U FORMALNU EKONOMIJU

Sofija 19.februar 2015.

U sklopu priprema sastanka Međunarodnog komiteta rada (ILC) zakazanog za juni 2015. godine, na temu tranzicije neformalne u formalnu ekonomiju, u Sofiji je, 16. i 17. februara ove godine, u organizaciji ITUC PERC-a, održan regionalni sindikalni skup na istu temu. 

Detaljnije >>>

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE ZA BOLJI SVET

Beograd 18.februar 2015.

Unija poslodavaca Srbije je 18.02.2015. godine, u Beogradu, organizovala panel diskusiju kao partner u regionalnom Projektu Društveno odgovorno poslovanje za sve (DOP). Projekat se sprovodi sa partnerima - poslodavačkim organizacijama Turske, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Rumunije, a pridruženi partner je Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE). 

Detaljnije >>>

SOCIJALNI DIJALOG U REGIONU ZAPADNOG BALKANA

Beograd 11.februar 2015.

Međunarodna konferencija „Socijalni dijalog i evropske integracije u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu“ koju je organizovalo Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK, u saradnji sa Ujedinjenim slobodnim sindikatima Crne Gore, održana je 9. i 10. februara, u Podgorici, pod pokroviteljstvom EZA

Detaljnije >>>

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA USTANOVE KULTURE

Beograd 29.januar 2015.

Beogrаd, 28. jаnuаr 2015. godine – Ministаrstvo kulture i informisаnjа Vlаde Republike Srbije i reprezentаtivni sindikаti rаdnikа u kulturi potpisаli su dаnаs posebаn kolektivni ugovor zа ustаnove kulture čiji je osnivаč Republikа Srbijа, Autonomnа pokrаjinа i jedinicа lokаlne sаmouprаve.

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT