mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
TRANZICIJA NEFORMALNE U FORMALNU EKONOMIJU

Sofija 19.februar 2015.

U sklopu priprema sastanka Međunarodnog komiteta rada (ILC) zakazanog za juni 2015. godine, na temu tranzicije neformalne u formalnu ekonomiju, u Sofiji je, 16. i 17. februara ove godine, u organizaciji ITUC PERC-a, održan regionalni sindikalni skup na istu temu. 

Detaljnije >>>

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE ZA BOLJI SVET

Beograd 18.februar 2015.

Unija poslodavaca Srbije je 18.02.2015. godine, u Beogradu, organizovala panel diskusiju kao partner u regionalnom Projektu Društveno odgovorno poslovanje za sve (DOP). Projekat se sprovodi sa partnerima - poslodavačkim organizacijama Turske, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Rumunije, a pridruženi partner je Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE). 

Detaljnije >>>

SOCIJALNI DIJALOG U REGIONU ZAPADNOG BALKANA

Beograd 11.februar 2015.

Međunarodna konferencija „Socijalni dijalog i evropske integracije u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu“ koju je organizovalo Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK, u saradnji sa Ujedinjenim slobodnim sindikatima Crne Gore, održana je 9. i 10. februara, u Podgorici, pod pokroviteljstvom EZA

Detaljnije >>>

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA USTANOVE KULTURE

Beograd 29.januar 2015.

Beogrаd, 28. jаnuаr 2015. godine – Ministаrstvo kulture i informisаnjа Vlаde Republike Srbije i reprezentаtivni sindikаti rаdnikа u kulturi potpisаli su dаnаs posebаn kolektivni ugovor zа ustаnove kulture čiji je osnivаč Republikа Srbijа, Autonomnа pokrаjinа i jedinicа lokаlne sаmouprаve.

Detaljnije >>>

KRIZA SE SUZBIJA INVESTICIJAMA A NE MERAMA ŠTEDNJE

Beograd 27.januar 2015.

Organizaciono, kadrovsko i programsko jačanje sindikalnih i poslodavačkih organizacija, u cilju što kompetentnijeg i relevantnijeg učešća u socijalnom dijalogu, predstavlja nasušnu potrebu. U tom procesu veoma je važno uspostavljanje međusobnog poverenja partnera jer je to uslov za jačanje socijalnog dijaloga kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou - kaže za Danas Patrik Ičert, zamenik generalnog sekretara Evropske konfederacije sindikata.

Detaljnije >>>

PROMOCIJA I JAČANJE SOCIJALNOG DIJALOGA

Beograd 26.januar 2015.

U Beogradu je, 22. i 23. januara 2015. godine, održan regionalni skup pod nazivom: ‘’Promocija i jačanje socijalnog dijaloga’’. Skup su organizovali Evropska konfederacija sindikata (ETUC), BUSINESSEUROPE (Evropska asocijacija poslodavačkih udruženja), Evropski centar poslodavaca i javnih preduzeća (CEEP) i Evropsko udruženje zanatlija, malih i srednjih preduzeća (UEAPME), a u njegovom radu su učestvovali predstavnici reprezentativnih sindikata u udruženja poslodavaca iz Srbije, Crne Gore i Makedonije

Detaljnije >>>

SAVET EVROPE: SRPSKI ZAKON O RADU MANJKAV

Beograd 22.januar 2015.

Samo jedna trećina odredbi srpskog Zakona o radu je u skladu sa Evropskom društvenom poveljom, stoji u danas objavljenom izveštaju Saveta Evrope."Od 22 odredbe, osam su u skladu sa poveljom, tri je krše, dok za preostalih jedanaest nema dovoljno podataka za ocenu, navodi se u izveštaju Komiteta za društvena prava SE.

Detaljnije >>>

OTVORENO PISMO UGS NEZAVISNOST JP ''POSLOVNI PROSTOR STARI GRAD''

Beograd 20.januar 2015.

Iskreno sam se nadala da više neću biti prisiljena da Vam se obraćam na ovaj način i ovim putem. Ta nada je proizlazila iz Vaših reči da Vi i Vaši saradnici (citiram Vas) ''... činite apsolutno sve što je u Vašoj moći...'' da se naš problem reši. Na žalost, moram da konstatujem da, ili nemate skoro nikakve moći, ili niste bili iskreni prema nama, odnosno, niste učinili ne ''sve što je u Vašoj moći'', nego ni ono što ste, kao prvi čovek Poslovnog prostora, bili u obavezi da učinite. 

Detaljnije >>>

URGENCIJA USTAVNOM SUDU REPUBLIKE SRBIJE

Beograd 19.januar 2015.

Ujedinjeni granski sindikati ’’Nezavisnost’’, kao reprezentativna sindikalna centrala i relevantan socijalni partner na nivou Republike Srbije, ili pojedini granski sindikati - članice UGS NEZAVISNOST, su u proteklih godinu dana podneli čak osamnaest (18) različitih inicijativa za ispitivanje ustavnosti pojedinih zakona ili uredbi. 

Detaljnije >>>

SINDIKAT LO NORVEŠKE U POSETI UGS NEZAVISNOST

Beograd 12.januar 2015.

U zvaničnoj poseti reprezentativnim sindikalnim centralama u Srbiji – UGS NEZAVISNOST i Savezu samostalnih sindikata Srbije, 09. januara 2015. godine bila je delegacija LO Norway (Nacionalnog saveza Norveške), najveće sindikalne organizacije iz Norveške koja okuplja oko 900.000 članova organizovanih u 24 granska sindikata.

Detaljnije >>>

ČESTITKA

Beograd 31.decembar 2014.

SVIM ČLANOVIMA UGS NEZAVISNOST, SARADNICIMA I PRIJATELJIMA NAŠEG SINDIKATA, ŽELIMO SREĆNU I USPEŠNU NOVU 2015. GODINU.

 

 

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT