mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
DELOTVORNI MEHANIZMI ZA REŠAVANJE RADNIH SPOROVA

17-19. oktobar 2016. Beograd

U organizaciji Međunarodne organizacije rada (MOR) i uz podršku Evropske Unije, na Ohridu je, od 17. do 19. oktobra ove godine, održana podregionalna konferencija na visokom nivou na temu: ’’Delotvorni mehanizmi za rešavanje radnih sporova’’.
 
Detaljnije >>>

DRUGA RADIONICA ZA TIM AKTIVISTA U OBLASTI BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

17-18. oktobar 2016. Beograd

Druga radionica u programu obuke aktivista u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, koji sprovode UGS NEZAVISNOST i Savez samostalnih sindikata Srbije, uz podršku Centra za solidarnost Američke federacije sindikata AFL-CIO, održana je 17-18. oktobra u Beogradu.
 
Detaljnije >>>

NEDELJA BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

11-19. oktobar 2016. Beograd

Nedelja od 11. do 19. oktobra 2016. godine, za UGS NEZAVISNOST, socijalne partnere i druge partnerske organizacije, je bio period izuzetne posvećenosti oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
 
Detaljnije >>>

VI KONGRES SINDIKATA PENZIONERA SRBIJE NEZAVISNOST

Beograd 11. oktobar 2016.

U prostorijama UGS NEZAVISNOST, U Beogradu, 11. oktobra 2016. godine, održan je VI Kongres Sindikata penzionera Srbije “Nezavisnost”.
 
Detaljnije >>>

Šta to beše dostojanstveni rad?

07. oktobar 2016.

Sa izuzetkom dve reprezentativne sindikalne centrale obeležavanje 7. oktobra – dana dostojanstvenog rada, prolazi gotovo potpuno nezapaženo. Radi li se tu o sindikalističkoj himeri i zazivanju duha iz samoupravne boce ili je reč tek o temeljnom ljudskom pravu na pristojan – znači ugovoren, legalan, bezbedan i adekvatno plaćen rad?
 
Detaljnije >>>

7.oktobar - Svetski dan dostojanstvenog rada

07. oktobar 2016.

Suočeni sa posledicama svetske ekonomske krize koja uslovlјava masovne gubitke radnih mesta, sve nesigurnije i nebezbednije uslove rada i smanjenje zarada zaposlenih širom sveta, sindikalne organizacije u svetu, i ove godine, pridaju poseban značaj obeležavanju 7. oktobra - Svetskog dana dostojanstvenog rada.
Stvaranje uslova za dostojanstven rad za sve - srž je kampanje pod sloganom “Zaustavimo korporativnu pohlepu”, u kojoj učestvuju sve sindikalne organizacija članice Međunarodne konfederacije sindikata, među kojima i reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji – Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS NEZAVISNOST.
 
Detaljnije >>>

ODRŽAN I POSLEDNJI U NIZU KONGRESA GRANSKIH SINDIKATA NEZAVISNOST PRED VIII KONGRES UGS NEZAVISNOST

01. oktobar 2016. Beograd

Dana, 01.10.2016. godine, održan je VIII Kongres GSPRS NEZAVISNOST. Kongresu je prisustvovalo 130 delegata i više od 30 gostiju, iz zemlјe i iz inostranstva. Na VIII Kongresu su prisustvovali i gosti iz zemalјa okruženja. Iz Slovenije su bile prisutne Marjana Kolar i Jelka Velički članice Predsedništva SVIZ-a, iz Federacije Bosne i Hercegovine su bili Selvedin Šatorović predsednik i Saudin Sivro član Predsedništva SSOOiO FBiH i Mirnes Isaković član Predsedništva SSSOO FBiH, iz Republike Srpske je bio Dragan Gnjatić predsednik SONK RS i Predrag Ražnativić potpresednik SP CG.
 
Detaljnije >>>

ODRŽAN OKRUGLI STO O SOCIJALNOM DIJALOGU

29. septembar 2016. Beograd

Predstavnici UGS NEZAVISNOST učestvovali su u radu Okruglog stola „Socijalni dijalog između sindikata ni poslodavaca u Srbiji“ koji je, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, održan 29. septembra 2016. godine, u Beogradu. Na Okruglom stolu, osim predstavnika resornog ministarstva, predvođenih ministrom Vulinom i predstavnika reprezentazivnih socijalnih partnera, učestvovali su i predstavnici Privredne komore Srbije, te poslodavaca i sindikata iz pojedinih domaćih i stranih preduzeća. Delegaciju UGS NEZAVISNOST predvodio je predsednik, Branislav Čanak.
 
Detaljnije >>>

IZGRADNJA SISTEMA SOCIJALNE SIGURNOSTI I ZAŠTITE - NACIONALNA RADIONICA -

21.-22. septembar 2016. Beograd

Radionica na temu „Izgradnja sistema socijalne sigurnosti“, održana u Beogradu 21. i 22. septembra ove godine, u organizaciji Međunarodne konfederacije sindikata i Fondacije Friedrich Ebert, okupila je predstavnike MKS/PERV-a, Međunarodne organizacije rada, resornog ministarstva, kao i predstavnike reprezentativnih sindikata – UGS NEZAVISNOST i SSSS.
Radionicu su otvorili predstavnici reprezentativnih sindikata koji su, nakon pozdravnih uvodnih napomena, izneli pregled seta nacionalnih zakona i drugih propisa koji regulišu ovu oblast, postojećeg sistema socijalne zaštite, kao i njegovih nedostataka, što je bio i povod za živu diskusiju koja se razvila nakon toga.
 
Detaljnije >>>

ODRŽAN II KONGRES GRANSKOG SINDIKATA INDUSTRIJE, ENERGIJE I RUDARSTVA „NEZAVISNOST“

15. septembar 2016. Beograd

U skuštinskoj sali Gradske opštine Stari Grad u četvrtak, 15.09.2016. god održan je II Kongres Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“ u čijem radu je učestvovalo 95 delegata, predstavnici međunarodnih sindikalnih federacija IndustriALL Global Union, PSI-EPSU, veliki broj predstavnika sindikata iz Norveške, Nemačke, Francuske, Rumunije, Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Sindikata metalaca Srbije, predstavnik Ministarstva rada, poslodavci iz inostranih i domaćih kompanija.
U radu II Kongresa Granskog sindikata IER „Nezavisnost“ učestvovali su predstavnici rukovodstva i stručnih službi UGS NEZAVISNOST, na čelu sa predsednikom Branislavom Čankom, predstavnici granskih sindikata u okviru UGS „Nezavisnost“, prijatelji i saradnici Granskog sindikata IER „Nezavisnost“.
 
Detaljnije >>>

V KONGRES GRANSKOG SINDIKATA JAVNIH SAOBRAĆAJNIH I KOMUNALNIH DELATNOSTI NEZAVISNOST

14. septembar 2016. Beograd

Pod parolom: ’’GODINE PROLAZE KVALITET OSTAJE’’, 14.septembra 2016.godine, održan je V Kongres GS JSKD NEZAVISNOST. Kongres je održan u zgradi Doma omladine u Beogradu, u prostoru gde se devedesetih godina prošlog veka stvarala velika porodica UGS NEZAVISNOST, a 1993. godine formirani GS JSKD NEZAVISNOST.
Kongresu je prisustvovalo 120 delegata sa cele teritorije Republike Srbije, kao i predstavnici sindikalnih organizacija iz Evrope sa kojima GS JSKD ima sindikalnu i bratsku saradnju.
 
Detaljnije >>>

     

Proglas 1.maj-qrcode

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 21,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 330-6711 ;
324-4542, 330-6700 fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT