mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
dd

 dd

Detaljnije >>>

SAOPŠTENJE UGS NEZAVISNOST

18. avgust 2016. Beograd

UGS NEZAVISNOST oštro osuđuju neke ocene i stavove iz Ekspozea mandatara, sada premijera, Aleksandra Vučića, iznetih pred poslanicima Parlamenta.
To se posebno odnosi na ocene o funkcionisanju Fonda PIO i stavove o raspolaganju imovinom Fonda, kao i zvaničnu podršku kršenju Ustava, Zakona o radu i drugih pravnih akata Republike Srbije, od strane koreanske kompanije JURA (pa, tako, i drugih stranih ’’investitora’’ koji dolaze u Srbiju na poziv Vlade koja nudi najjeftiniju i, očigledno, obespravljenu, radnu snagu).
 
Detaljnije >>>

PRELIMINARNI DOGOVORI PREDSTAVNIKA REPREZENTATIVNIH SINDIKATA I UNIJE POSLODAVACA SRBIJE O MINIMALNOJ ZARADI

11. avgust 2016. Beograd

Predstavnici reprezentativnih sindikata – UGS NEZAVISNOST i Saveza samostalnih sindikata Srbije i Unije poslodavaca Srbije, započeli su preliminarne dogovore o utvrđivanju minimalne cene rada za 2017. godinu, pred početak zvaničnih pregovora u Socijalno-ekonomskom savetu Republike. U skladu sa Zakonom o radu, odluku o visini minimalne cene rada SES  treba da donese do 15. septembra, a u slučaju da se ne postigne dogovor, odluku donosi Vlada.
 
Detaljnije >>>

REGISTRACIJA ZAKLJUČENIH POSEBNIH KOLEKTIVNIH UGOVORA

10. avgust 2016. Beograd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljnije >>>

DAN GRAĐEVINARA SRBIJE

08. avgust 2016. Beograd

Građevinari Srbije, 8. avgusta 76. put, obeležavaju svoj dan – Dan građevinara Srbije. Sektor  građevinarstva i industrije građevinskog materijala je, nažalost, poslednjih nekoliko decenija toliko urušen da je izgubio svoj identitet, a radove u Srbiji sve više izvode strane kompanije. Nekadašnih  giganat a koji su bili brend ne samo u Srbiji već i u svetu i motor celokupne privrede, ili više nema ili postoje u beznačajnim obrisima.

Detaljnije >>>

DAN RUDARA

06. avgust 2016. Beograd

U Rudniku bakra Majdanpek, obeležen je 6. avgust, Dan rudara Srbije. Rudari u jamskim rudnicima uglja, u rudnicima obojenih metala i na površinskim  ugljenokopima,  dočekali su svoj praznik u očekivanju formiranja novog sastava Vlade Srbije i poteza koje će ona preduzeti u narednim mesecima  u pogledu reorganizacije u RTB Grupa Bor, restrukturiranja u rudnicima uglja u Resavici i najveće državne kompanije JP EPS.

Detaljnije >>>

INICIJATIVA UGS NEZAVISNOST UPUĆENA SOCIJALNO EKONOMSKOM SAVETU

02. avgust 2016. Beograd

 UGS NEZAVISNOST su na sednici Izvršnog odbora, 27.07.2016. godine, doneli odluku da podnesu inicijativu za obezbeđenje primene zakona o regulisanju sticanja prava na penziju za sve one koji su proglašeni tehnološkim viškom, a koji su važili u trenutku kada im je isplaćena otpremina. 

Ovakvu inicijativu UGS NEZAVISNOST podnose, imajući u vidu da se u praksi pojavljuje sve veći broj onih koji su prihvatili opcije iz socijalnih programa dve ili pet godina naknade na NSZ do sticanja jednog od uslova za penziju, ali zbog izmenjenih propisa ne mogu ostvariti to pravo nakon isteka perioda u kome primaju naknadu. 

Detaljnije >>>

NOVE INICIJATIVE UGS NEZAVISNOST

01. avgust 2016. Beograd

UGS NEZAVISNOST su na sednici Izvršnog odbora, 27.07.2016. godine, doneli odluku da podnesu inicijativu za izmenu zakonskih propisa koji regulišu stečaj na način da se uvede pojam „konsolidovanog stečaja“ ili „objedinjenog stečaja“. 

Ovakvu inicijativu UGS NEZAVISNOST podnose, imajući u vidu da se u praksi pojavljuje sve veći broj stečaja firmi koje sami vlasnici pokreću, a istovremeno su vlasnici i drugih firmi koje uspešno posluju.

Detaljnije >>>

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE UGS, SSSS I UPS

28. jul 2016. Beograd

Savez samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost i Unija poslodavaca Srbije razgovarali su o problemima oko zaključivanja posebnih kolektivnih ugovora u realnom sektoru i pitanjima vezanim za minimalnu zaradu za 2017 godinu.
Konstatovano je da je bilans zaključenih posebih kolektivnih ugovora u prethodnih godinu i po dana u realnom sektoru veoma zabrinjavajući, jer je za razliku od velikog broja zaključenih posebnih kolektivnih ugovora u javnom sektoru, iz oblasti realnog sektora zaključen samo jedan kolektivni ugovor - za delatnost putne privrede. 
 
Detaljnije >>>

DANAS, DIREKTORKO, ŽENIŠ SVOGA SINA

20. jul 2016. Beograd

Direktorka Etnografskog muzeja negira da je njen sin pravio svadbu u muzeju i kaže da je reč samo o svadbenim fotografijama. Sindikati tvrde: fotografije su mali problem u odnosu na finansijske malverzacije direktorke, zbog kojih su pre nekoliko meseci tražili od ministra kulture da je smeni. O smeni se Ivan Tasovac nije oglašavao, ali jeste o fotografijama sa svadbe. Najavljuje da će istražiti slučaj.

Detaljnije >>>

PROTEST ZA SLOBODU MEDIJA U SUBOTICI

07. jul 2016. Beograd

Ispred zgrade Mađarskog Nacionalnog Saveta u Subotici u vreme održavanja sednice na kojoj je trebala da bude izglasana izmena Statuta Het Nap i Magyar Szo-a, grupa novinara, članova Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija "Nezavisnost", udruženja novinara, javnih ličnosti Subotice i gradjana, čitaoca ovih medija, održan je protest zaposlenih dnevnog lista MagyarSzo-a, i zaposlenih u Het Napu. 

Detaljnije >>>

     

Proglas 1.maj-qrcode

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 21,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 330-6711 ;
324-4542, 330-6700 fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT