mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
RADIONICA ZA ŽENE

Beograd 19.novembar 2014.

Radionica je bila namenjena članicama sindikata iz CEE regiona i predstavljala je takozvanu pilot radionicu u okviru dvogodišnjeg projekta koji ima za cilj podsticanje interesovanja mladih žena za rodna pitanja i mogućnosti koje im sindikalno organizovanje pruža u sticanju i zaštiti svojih socijalnih i ekonomskih prava. 

Detaljnije >>>

SINDIKATI I MEĐUNARODNE FINANSIJSKE INSTITUCIJE

Beograd 13.novembar 2014.

U organizaciji  ITUC – PERC-a, u Briselu je 4. i 5. novembra 2014. godine, održana radionica na temu investicionih projekata međunarodnih finansijskih institucija, sa posebnim osvrtom na Evropsku investicionu banku (EIB). 

Detaljnije >>>

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Beograd 07.novembar 2014.

Granski sindikati javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti, prosvete, saobraćaja i telekomunikacija, zdravstva, uprave i pravosuđa, kao i sindikati javnih preduzeća u oblasti industrije, energetike i metala „Nezavisnost“ 

Detaljnije >>>

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: INDUSTRIJSKI ODNOSI I SOCIJALNI DIJALOG U SRBIJI I EVROPSKOJ UNIJI

Beograd 06.novembar 2014.

Dozvolite mi najpre da vam čestitam na inicijativi koju ste imali da povežete Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjene granske sindikate „Nezavisnost“ sa predstavnicima organizacija članica EKS-a iz Francuske, Nemačke, Belgije i Austrije, oko tema od najvećeg značaja za srpske sindikaliste.

Detaljnije >>>

RESTRUKTURIRANJE: RADNE GRUPE POČELE DA RADE

Beograd 31.oktobar 2014.

U Beogradu je 31.10.2014. godine održan preliminarni sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata - UGS NEZAVISNOST i SSSS, sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem i pomoćnikom ministra Milunom Trivuncem, koji će predsedavati u svih sedam radnih grupa za preduzeća u restrukturiranju. 

Detaljnije >>>

ODLUKA O STUPANJU U JEDNODNEVNI ŠTRAJK GS ZSZ NEZAVISNOST

Beograd 31.oktobar 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Detaljnije >>>

ODŠKRINUTA "OTVORENA VRATA"

Beograd 31.oktobar 2014.

U ponedeljak je u prenoćištu „Lodge In” održana tribina UGS „Nezavisnost” na kojoj se govorilo o suštini sindikalne borbe i pojačavanju aktivnosti te sindikalne organizacije. Predstavnici UGS „Nezavisnost” boravili su u Somboru u okviru „Karavana solidarnosti”

Detaljnije >>>

ZAKON O RADU REPUBLIKE SRBIJE I PRAVO EVROPSKE UNIJE

Beograd 29.oktobar 2014.

U okviru Twining projekta „Unapređenje socijalnog dijaloga“ koje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije sprovodi u saradnji sa slovačkom Vladom, 21. oktobra 2014 godine, u Beogradu je održan Okrugli sto na temu „Stanje usklađenosti Zakona o radu Republike Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije“.

Detaljnije >>>

FORMIRANE RADNE GRUPE ZA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU

Beograd 29.oktobar 2014.

Nakon više od mesec dana od postignutog dogovora da se u radne grupe za preduzeća u restrukturiranju formirane u okviru Ministarstva privrede, ravnopravno uključe i predstavinici uGS NEZAVISNOST, i nekoliko intervencija u Ministarstvu privrede, kao i kod premijera Vučića, izmenjena su rešenje o formiranju radnih grupa i u njih uključeni i naši predstavnici. U skladu sa odlukom Izvršnog odbora UGS NEZAVISNOST, predstavnici UGS NEZAVISNOST u ovim radnim telima čine koordinacioni odbor UGS NEZAVISNOST za preduzeća u restrukturiranju čijim će radom rukovoditi dr Zoran Ristić.

Detaljnije >>>

POREZI, NEFORMALNA EKONOMIJA I KORUPCIJA U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA

Beograd 29.oktobar 2014.

U Dubrovniku je, od 23. do 25. oktobra ove godine održan četvti po redu regionalni skup u okviru projekta: ’’Porezi, neformalna ekonomija i korupcija u zemljama Zapadnog Balkana’’ koji je započeo 2012.  a planirano je da traje do oktobra 2015. godine. Projekat se realizuje u u organizaciji ITUC PERC-a i LO Norway, a u njegovoj implemantaciji učestvuju sindikalne organizacije iz svih zemalja nastalih na prostoru bivše Jugoslavije, kao i Albanije i Kosova.

Detaljnije >>>

NAPREDAK REPUBLIKE SRBIJE U PROCESU PRIDRUŽIVANJA EU

Beograd 29.oktobar 2014.

U Kancelariji Evropske komisije u Beogradu održan je, 16. oktobra ove godine, sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog sektora o Izveštaju o napretku Republike Srbije u 2014. godini, koji je Evropska komisija uputila Evropskom Parlamentu, Savetu, Ekonomskom i socijalnom komitetu i Komitetu regiona, a u kome su date ocene o napretku Republike Srbije u procesu pridruživanja EU. Sastanku je, u ime UGS NEZAVISNOST prisustvovala Zlata Zec, izvršna sekretarka.

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT