mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
PRIPREME ZA EVROPSKI SOCIJALNI FOND

Beograd 11.decembar 2014.

Na međunarodnoj konferenciji pod nazivom ‘’Pripreme za Evropski socijalni fond’’, koja je 11.decembra održana u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Evropske komisije (TAIEX), učestvovali su i predstavnici reprezentativnih sindikata. UGS NEZAVISNOST

Detaljnije >>>

POLOŽAJ SINDIKATA U USLOVIMA NEPOSTOJANJA SOCIJALNOG DIJALOGA U SRBIJI

Beograd 5.decembar 2014.

Uz finansijsku pomoć Kancelarije MKS u Sarajevu, u Vrnjačkoj Banji je od 8. do 10. decembra ove godine, održan Okrugli sto pod nazivom: ’’Položaj sindikata u uslovima nepostojanja socijalnog dijaloga u Srbiji – stanje i perspektive’’. 

Detaljnije >>>

SOCIJALNI PARTNERI U POSETI SLOVAČKOJ REPUBLICI

Beograd 5.decembar 2014.

U periodu od 23. do 29. novembra, predstavnici svih socijalnih partnera iz Srbije su boravili u studijskoj poseti Slovačkoj Republici. Poseta je organizovana u sklopu dvogodišnjeg Tvining projekta “Unapređenje socijalnog dijaloga” koji finansira Evropska unija, a realizuju Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Vlada Slovačke Republike. Srpsku delegaciju su činili predstavnici Ministarstva za rad, Ujedinjenih granskih sindikata NEZAVISNOST, Saveza samostalnih sindikata Srbije i Udruženja poslodavaca Srbije.

Detaljnije >>>

PISMO PREMIJERU ALEKSANDRU VUČIĆU

Beograd 5.decembar 2014.

Povodom učestalih napada na UGS NEZAVISNOST i mnogobrojnih pokušaja da se, na bilo koji način, naš sindikat pokuša skloniti sa sindikalne scene, pri čemu se ne biraju metode ni "izvođači radova", predsednik UGS NEZAVISNOST, Branislav Čanak, uputio je premijeru Aleksandru Vučiću i ministru finansija Dušanu Vujoviću sledeće pismo

Detaljnije >>>

ИНИЦИЈАТИВA ЗА ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ ЗАКОНА О ПРИВРЕМЕНОМ УРЕЂИВАЊУ НАЧИНА ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА

Beograd 4.decembar 2014.

На основу чл. 168. став 2. Устава Републике Србије („Сл.гласник РС“ бр. 83/06), и чл. 50. став 1. Закона о Уставном суду („Сл.гл.“ РС бр. 109/07, 99/2011), подносимо предлог за покретање поступка за оцену уставности и законитости Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, објављен у „Сл. гласник“ РС бр. 116/14 (у даљем тексту: Закон), јер није у сагласности са Уставом Р.Србије, општеприхваћеним правилима међународног права и потврђеним међународним уговорима. 

Detaljnije >>>

IZMENJENI USLOVI ZA LICA PROGLAŠENA TEHNOLOŠKIM VIŠKOM U PREDUZEĆIMA U PROCESU RESTRUKTURIRANJA

Beograd 3.decembar 2014.

Vlada Republike Srbije je 27.novembra 2014.donela Odluku o izmenama I dopunama Odluke o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturiranja I pripreme za privatizaciju, kojom su otpremnine smanjenje sa 300 na 200 evra po godini staža.

Detaljnije >>>

ODLUKA O SMANJENJU PENZIJA SUPROTNA USTAVU I ZAKONU

Beograd 28.novembar 2014.

UGS NEZAVISNOST su već navikli i stalno ukazuju na poimanje i način primene osnovnih načela socijalnog dijaloga od strane aktuelne Vlade po kojima je stvar dobre volje Vlade da li će socijalnim partnerima dati, i koliko, prava da učestvuju u odlučivanju o pitanjima od vitalnog značaja za one čiji su legitimni predstavnici. Ipak nas je iznenadilo to da Vlada predloži, a Skupština donosi zakone koji nisu prošli zakonom utvrđenu proceduru, ili, što je još gore, koji su  suprotni Ustavu i drugim pozitivnim zakonskim propisima. To je slučaj sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o PIO i Zakonom o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Detaljnije >>>

BAROU:"VUČIĆ MI SE IZVINIO,NIJE ZNAO"

Beograd 27.novembar 2014.

“Rekla sam mu da je sindikat glas opozicije I progresa I objasnila da bez dijaloga nema demokratije, te da je neophodno uspostaviti istinski socijalni dijalog”, kazala je Barou u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije, gde je učestvovala u radu konferencije, pod nazivom "Ekonomska kriza i socijalni dijalog".

Detaljnije >>>

SVETSKI SINDIKALNI LIDER U BEOGRADU

Beograd 25.novembar 2014.

Generalni sekretar Međunarodne konfederacije sindikata, Šaron Barou, dolazi u četvrtak, 27. novembra 2014. godine, u posetu reprezentativnim sindikalnim centralama, Savezu samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, kako bi sindikatima pružila podršku u borbi protiv urušavanja radničkih prava, nepostojanja socijalnog dijaloga I pokušaja diskreditovanja sindikata u Srbiji.

Detaljnije >>>

SASTANAK ČLANOVA RADNIH GRUPA ZA RESTRUKTURIRANJE

Beograd 19.novembar 2014.

Održan sastanak članova radnih grupa za restrukturiranje UGS NEZAVISNOST i glavnih poverenika sindikata NEZAVISNOST u preduzećima u restrukturiranju

Detaljnije >>>

RADIONICA ZA ŽENE

Beograd 19.novembar 2014.

Radionica je bila namenjena članicama sindikata iz CEE regiona i predstavljala je takozvanu pilot radionicu u okviru dvogodišnjeg projekta koji ima za cilj podsticanje interesovanja mladih žena za rodna pitanja i mogućnosti koje im sindikalno organizovanje pruža u sticanju i zaštiti svojih socijalnih i ekonomskih prava. 

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT