mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
ODLUKA O STUPANJU U JEDNODNEVNI ŠTRAJK GS ZSZ NEZAVISNOST

Beograd 31.oktobar 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Detaljnije >>>

ODŠKRINUTA "OTVORENA VRATA"

Beograd 31.oktobar 2014.

U ponedeljak je u prenoćištu „Lodge In” održana tribina UGS „Nezavisnost” na kojoj se govorilo o suštini sindikalne borbe i pojačavanju aktivnosti te sindikalne organizacije. Predstavnici UGS „Nezavisnost” boravili su u Somboru u okviru „Karavana solidarnosti”

Detaljnije >>>

ZAKON O RADU REPUBLIKE SRBIJE I PRAVO EVROPSKE UNIJE

Beograd 29.oktobar 2014.

U okviru Twining projekta „Unapređenje socijalnog dijaloga“ koje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije sprovodi u saradnji sa slovačkom Vladom, 21. oktobra 2014 godine, u Beogradu je održan Okrugli sto na temu „Stanje usklađenosti Zakona o radu Republike Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije“.

Detaljnije >>>

FORMIRANE RADNE GRUPE ZA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU

Beograd 29.oktobar 2014.

Nakon više od mesec dana od postignutog dogovora da se u radne grupe za preduzeća u restrukturiranju formirane u okviru Ministarstva privrede, ravnopravno uključe i predstavinici uGS NEZAVISNOST, i nekoliko intervencija u Ministarstvu privrede, kao i kod premijera Vučića, izmenjena su rešenje o formiranju radnih grupa i u njih uključeni i naši predstavnici. U skladu sa odlukom Izvršnog odbora UGS NEZAVISNOST, predstavnici UGS NEZAVISNOST u ovim radnim telima čine koordinacioni odbor UGS NEZAVISNOST za preduzeća u restrukturiranju čijim će radom rukovoditi dr Zoran Ristić.

Detaljnije >>>

POREZI, NEFORMALNA EKONOMIJA I KORUPCIJA U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA

Beograd 29.oktobar 2014.

U Dubrovniku je, od 23. do 25. oktobra ove godine održan četvti po redu regionalni skup u okviru projekta: ’’Porezi, neformalna ekonomija i korupcija u zemljama Zapadnog Balkana’’ koji je započeo 2012.  a planirano je da traje do oktobra 2015. godine. Projekat se realizuje u u organizaciji ITUC PERC-a i LO Norway, a u njegovoj implemantaciji učestvuju sindikalne organizacije iz svih zemalja nastalih na prostoru bivše Jugoslavije, kao i Albanije i Kosova.

Detaljnije >>>

NAPREDAK REPUBLIKE SRBIJE U PROCESU PRIDRUŽIVANJA EU

Beograd 29.oktobar 2014.

U Kancelariji Evropske komisije u Beogradu održan je, 16. oktobra ove godine, sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog sektora o Izveštaju o napretku Republike Srbije u 2014. godini, koji je Evropska komisija uputila Evropskom Parlamentu, Savetu, Ekonomskom i socijalnom komitetu i Komitetu regiona, a u kome su date ocene o napretku Republike Srbije u procesu pridruživanja EU. Sastanku je, u ime UGS NEZAVISNOST prisustvovala Zlata Zec, izvršna sekretarka.

Detaljnije >>>

UGS NEZAVISNOST - POSTAO PUNOPRAVNI ČLAN EVROPSKE KONFEDERACIJE SINDIKATA

Beograd 24.oktobar 2014.

Na sednici Izvršnog odbora Evropske konfederacije sindikata, održanoj 22. oktobra 2014. godine, u Briselu, UGS NEZAVISNOST i Savez samostalnih sindikata Srbije jednoglasno su primljeni u punopravno članstvo međunarodne sindikalne organizacije koja okuplja relevantne sindikalne organizacije iz zemalja Evropske unije. Tim povodom, 24. oktobra, održana je zajednička Konferencija za novinare, na kojoj su govorili Branislav Čanak, predsednik UGS NEZAVISNOST i Ljubisav Orbović, predsednik SSSS.

Detaljnije >>>

UGS NEZAVISNOST NA 112. EXPO

Beograd 9.oktobar 2014.

Rukovodeći se interesima članstva i zaposlenih uopšte, UGS NEZAVISNOST su uvek i svuda tamo gde se misli, govori i radi na unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu. Tako se i 112.EXPO - 39. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlju na radu, koji je održan u Beogradu, od 23. do 26. septembra, 2014.godine, nije mogao zamisliti bez našeg učešća.

Detaljnije >>>

SVETSKI DAN ZA DOSTOJANSTVENI RAD

Beograd 7.oktobar 2014.

Povodom 7. oktobra – Svetskog dana za dostojanstveni rad, aktivisti UGS NEZAVISNOST su ulice Beograda oblepili plakatima, a građanima delili flajere sa vizuelnom i tekstualnom porukom o potrebi uravnoteženosti novih radnih mesta sa uslovima za dostojanstven rad i očuvane i zdrave planete. 

 

 

 

Detaljnije >>>

SAOPŠTENJE POVODOM 7.OKTOBRA - SVETSKOG DANA ZA DOSTOJANSTVEN RAD

Beograd 7.oktobar 2014.

Запослени у Србији и синдикати, као њихови легитимни представници, нису у последњих 20 година обележавали Светски дан за достојанствени рад у тежим и за достојанство рада погубнијим условима од оних у којима живимо и радимо данас.

Detaljnije >>>

PROGLAS MKS POVODOM SVETSKOG DANA DOSTOJANSTVENOG RADA

Beograd 6.oktobar 2014.

Svet je na putu kojim se dalјe ne može ići. Veliki broj radnika suočen je sa nesigurnošću i izrazitom nejednakošću, pa je u protekle dve godine polovina radničkih porodica iskusila nezaposlenost ili smanjenje broja radnih sati, a 1,2 milijarde lјudi i dalјe živi u uslovima izrazitog siromaštva.

 

 

 

Detaljnije >>>

     

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT