mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
PROGRAM DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU

 Beograd 16.april 2014.

U skladu sa Memorandumom o razumevanju između Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, socijalnih partnera u Srbiji i Međunarodne organizacije rada o Programu dostojanstvenog rada za period 2013 - 2017. godine, u Beogradu je održan sastanak Nadzornog odbora za praćenje implementacije ovog Programa.

 

Detaljnije >>>

VOJNA ORGANIZACIJA EUROMIL U POSETI UGS NEZAVISNOST

 Beograd 14.april 2014.

Dana 14.04.2014 godine u prostorijama UGS NEZAVISNOST, održan je sastanak predstavnika UGS NEZAVISNOST i predsednika vojne organizacije EUROMIL g. Emanuela Jakoba.  UGS NEZAVISNOST je predstavljao predsednik Branislav Čanak i rukovodstvo GS UPOIP NEZAVISNOST. 

 

 

Detaljnije >>>

UGS NEZAVISNOST U PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI

 Beograd 11.april 2014.

UGS NEZAVISNOST se aktivno uključuju u veliki broj aktivnosti koje su, posredno ili neposredno, vezane za proces pridruživanja Evropskoj uniji. U tom smislu, predstavnici UGS NEZAVISNOST su, proteklih dana prisustvovali na nekoliko veoma važnih sastanaka.

 
 
 
 
Detaljnije >>>

BRANISLAV ČANAK – NOVI PREDSEDAVAJUĆI SES-A

 Beograd 10.april 2014.

Na redovnoj 53. sednici Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, održanoj 7. aprila 2014. godine, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, Branislav Čanak,  izabran je za predsedavajućeg ovog tela u mandatnom periodu od 7. aprila 2014. do 7. aprila 2015. godine. Na sednici su usvojena dokumenta koja za cilj imaju da urede unutrašnje funkcionisanje Socijalno-ekonomskog saveta i stalnih radnih tela.

Detaljnije >>>

POČELA IMPLEMENTACIJA TVINING PROJEKTA “UNAPREĐENJE SOCIJALNOG DIJALOGA”

 Beograd 10.april 2014.

U periodu od 7. do 10 aprila, u prostorijama Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, održana je prva aktivnost u okviru Tvining projekta “Unapređenje socijalnog dijaloga” koji se finansira iz IPA sredstava EU, a potpisnici ugovora o tviningu su Ministarstvo rada, zapošlјavanja i socijalne politike i Slovačka agencija za regionalni razvoj. Reč je o nizu radionica čiji je cilj da učesnicima približe ulogu različitih direktiva EU i načine njihovog transponovanja u nacionalnu legislativu

Detaljnije >>>

DELEGACIJA EU U SRBIJI: ODRŽAN PRVI KONSULTATIVNI SASTANAK O IZVEŠTAJU O NAPRETKU SRBIJE ZA 2014.

 Beograd 8.april 2014.

Predstavnici reprezentativnih sindikalnih centrala (UGS NEZAVISNOST i SSSS), na poziv Delegacije Evropske unije u Srbiji,  učestvovali su u radu konsultativnog sastanka povodom izrade Izveštaja o napretku Republike Srbije za 2014. godinu. Sastanak je održan 4. aprila 2014., u prostorijama Delegacije EU u Beogradu.

Detaljnije >>>

ZAKON O UMANJENJU NETO PRIHODA LICA U JAVNOM SEKTORU

 Beograd 7.mart 2014.

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ i njegovi osnovni oblici sindikalnog organizovanja i delovanja u javnom sektoru GS javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti „Nezavisnost“; GS zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“; GS medija „Nezavisnost“; GS kulture i umetnosti „Nezavisnost“; GS saobraćaja i telekomunikacija „Nezavisnost“; GS prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i GS uprave, pravosuđa i policije „Nezavisnost“, podneli su inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru Ustavnom sudu Republike Srbije dana 06.03.2014. godine.

Detaljnije >>>

SINDIKATI I ZAPOSLENI U MINSKOM POLJU POLITIKE

 Beograd 3.mart 2014.

Klasično obrazovanje uči nas da su sindikati moćne organizacije zaposlenih, pre svega radništva, koje u zastupanju njihovih interesa pružaju izbornu podršku strankama (socijaldemokratske) levice. 

Detaljnije >>>

KA STRATEGIJI RAZVOJA CIVILNOG DRUŠTVA

 Beograd 27.februar 2014.

U organizaciji  Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, u beogradskom Sava Centru, 20. i 21. februara 2014. godine, održana je dvodnevna Nacionalna konferencija pod nazivom “Uključi se – kakvo civilno društvo želiš?”.

Detaljnije >>>

BERNADETTE SEGOL SUSRELA SE SA PREDSTAVNICIMA VLADE SRBIJE

 Beograd 25.februar 2014.

Generalna  sekretarka Evropske konfederacije sindikata - EKS, Bernadette Segol, na zajednički poziv dvaju srpskih članica -SSSS i UGS NEZAVISNOST, razgovarala je u Beogradu, 26. Februara, s premijerom Ivicom Dačićem, potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i šeficom pregovaračkog tima EU - Srbija, Tanjom Miščević .

 

 

 

Detaljnije >>>

NAJVIŠI ZVANIČNICI EKS U BEOGRADU

 Beograd 25.februar 2014.

Na poziv UGS NEZAVISNOST i Saveza samostalnih sindikata Srbije, u Beogradu borave Bernadet Segol, generalna sekretarka i Peter Zajdenek, politički savetnik Evropske konfederacije sindikata.Visoki zvaničnici EKS su, tokom svog boravka 25. i 26. februara, imali vrlo bogat i sadržajan program. 

 
 
 
 
Detaljnije >>>

     
 MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 4/5,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 3239-003;
3238-226; 330-6700
fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisnost@nezavisnost.org nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT