mapa sajta english  
 
 
 
 
 
  ODBORI  
GS GIGMDIPP
GS IER
GS JSKD
GS kulture i umetnosti
GS ZSZ
GS medija
GS PUT
GS PRS
GS trgovine
GS TVIAP
GS penzionera
GS SITEL
GS UPIP
GS SEMUS
GS sportista
GS profesionalnih fudbalera
 
 
  REGIONALNA POVERENIŠTVA  
 
 
  Sekcija žena  
Sekcija mladih
Programski odbori
Centar za obrazovanje
Socijalno-ekonomski savet
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  NAJNOVIJE VESTI   AKTUELNO  
 
     
DANAS, DIREKTORKO, ŽENIŠ SVOGA SINA

20. jul 2016. Beograd

Direktorka Etnografskog muzeja negira da je njen sin pravio svadbu u muzeju i kaže da je reč samo o svadbenim fotografijama. Sindikati tvrde: fotografije su mali problem u odnosu na finansijske malverzacije direktorke, zbog kojih su pre nekoliko meseci tražili od ministra kulture da je smeni. O smeni se Ivan Tasovac nije oglašavao, ali jeste o fotografijama sa svadbe. Najavljuje da će istražiti slučaj.

Detaljnije >>>

PROTEST ZA SLOBODU MEDIJA U SUBOTICI

07. jul 2016. Beograd

Ispred zgrade Mađarskog Nacionalnog Saveta u Subotici u vreme održavanja sednice na kojoj je trebala da bude izglasana izmena Statuta Het Nap i Magyar Szo-a, grupa novinara, članova Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija "Nezavisnost", udruženja novinara, javnih ličnosti Subotice i gradjana, čitaoca ovih medija, održan je protest zaposlenih dnevnog lista MagyarSzo-a, i zaposlenih u Het Napu. 

Detaljnije >>>

PROJEKAT "PLATFORMA ZA SOCIJALNU I EKONOMSKU UKLJUČENOST"

04. jul 2016. Beograd

U Sarajevu je 29.juna ove godine, u organizaciji Međunarodne organizacije rada (ILO) i Regionalnog centra za saradnju (RCC), održana Konferencija posvećena startu Projekta ’’Platforma za ekonomsku i socijalnu uključenost’’ koji će se u zemljama Zapadnog Balkana sprovoditi do kraja 2018. godine. Skupu su, uz organizatore i druge evropske i regionalne organizacije, prisustvovali  predstavnici vlada i nadležnih državnih institucija

Detaljnije >>>

V KONGRES GS PUT NEZAVISNOST

04. jul 2016. Beograd

Peti Kongres Granskog sindikata prehrane, ugostiteljstva, turizma, poljoprivrede, vodoprivrede i duvanske industrije „Nezavisnost“ održan je 1. jula 2016. godine, u Beogradu. Kongresu je prisustvovalo 45 delegata sa pravom glasa, kao i brojni gosti: predstavnici sindikata iz zemlje i regiona

Detaljnije >>>

PARTIJSKI PLEN ILI UŠTEDE NA UMANJENJU ZARADA U JAVNOM SEKTORU

27. jun 2016. Beograd

UGS NEZAVISNOST i Granski sindikat saobraćaja i telekomunikacija „Nezavisnost“ su, dana 27.06.2016. godine, organizovali Okrugli sto pod nazivom Partijski plen ili uštede na umanjenju zarada u javnom sektoru. Ovaj skup je organizovan u svetlu najave Međunardnog monetarnog fonda da se ne može očekivati povećanje zarada u javnom sektoru, odnosno vraćanje na pređašnji nivo. Sa druge strane, zakon kojim su zarade u javnom sektoru umanjene trebao je da ima „privremeno“ dejstvo i predstavnici Vlade uporno potvrđuju da se srpska ekonomija značajno oporavlja i da je ovo umanjenje privremenog karaktera. Takođe, skup je organizovan radi određivanja budućih pravaca delovanja sindikata, sa namerom da podstakne otvorenu diskusiju i dijalog, kao i da najširu javnost upozna sa posledicama primene propisa o umanjenju zarada zaposlenih u javnom sektoru.

Detaljnije >>>

V KONGRES GS GIGM, DI i PP NEZAVISNOST

24. jun 2016. Beograd

Kongres Granskog sindikata građevinarstva, industrije građevinskog materijala, drvne i putne privrede održan je 23. juna 2016. godine, u Beogradu. Uz 38 delegata sa pravom glasa, Kongresu su prisustvovali i potpredsednik UGS NEZAVISNOST, Aleksandar Titović,  sekretarka Socijalno-ekonomskog saveta Srbije, Čedanka Andrić, kao i Olivera Stepanović, predstavnik Solidar Suisse, te gosti iz drugih granskih sindikata u okviru porodice „Nezavisnost“,. Pismenu podršku Kongresu dali su generalni sekretar BWI i izvršna sekretarka UGS NEZAVISNOST, Zlata Zec.

 

 

 
Detaljnije >>>

OSNIVAČKI KONGRES GRANSKOG SINDIKATA KULTURE, UMETNOSTI I MEDIJA NEZAVISNOST

24. jun 2016. Beograd

U prostorijama Narodnog pozorišta u Beogradu (Scena „Raša Plaović“), 17. juna 2016. godine održan je Prvi (Osnivački) Kongres Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“. U uvodnom obraćanju, predsednik GS medija i UGS NEZAVISNOST, Branislav Čanak, pozdravio je ujedinjenje  GS medija NEZAVISNOST i GS kulture i umetnosti NEZAVISNOST

Detaljnije >>>

РЕФОРМЕ ПОГУБНЕ ЗА КУЛТУРУ

22. jun 2016. Beograd

Поред обећања Министарства државне управе и локалне самоуправе датог синдикатима да ће у процесу уређења система плата током реформе јавног сектора бити отклоњењни постојећи недостаци, нови предлог Уредбе о изменама уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службамаи даље садржи низ неправилности наслеђених из претходног времена за које верујемо да могу отежати и успорити процес реформи и угрозити рокове примена већ донетих закона.

Detaljnije >>>

NASTAVAK SARADNJE IZMEĐU UGS NEZAVISNOST I MOSZ

17. jun 2016. Beograd

U okviru Sporazuma o saradnji koji su potpisali UGS NEZAVISNOST i MOSZ, u septembru 2015. godine, u periodu od 13. do 15. juna 2016., u Segedinu je, uz finansijsku podršku EZA, održan zajednički seminar na temu „Osnaživanje socijalnog dijaloga sa aspekta potencijalnih novih članica evropskih integracija – jačanje pogranične saradnje i razmena iskustva“. Pored predstavnika UGS NEZAVISNOST i mađarskog sindikata MOSZ, međunarodnom seminaru su prisustvovale i kolege iz sindikata Makedonije, Slovačke i Austrije.
 
Detaljnije >>>

SEMINAR "BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU U SRBIJI"

08. jun 2016. Beograd

U organizaciji dve reprezentativne centrale, UGS NEZAVISNOST i SSSS, uz finansijsku podršku AFL-CIO Solidarity Centra, u Beogradu je od 30. maja do 1. juna 2016. godine održan seminar „Bezbednost i zdravlje na radu u Srbiji“. Na seminaru je učestvovalo trideset sindikalnih predstavnika iz svih delatnosti koji su, zajednoi sa predavačima, ova tri dana potpuno posvetili bezbednosti i zdravlju na radu i mestu i ulozi sindikata u toj za zaposlene izuzetno značajnoj oblasti. 

Detaljnije >>>

IV KONGRES GS SITEL NEZAVISNOST

01. jun 2016. Beograd

U Beogradu je 01. juna 2016. godine održan IV kongres Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija “Nezavisnost” na kome je 82 delegata izabralo novo rukovodstvo, dok je za predsednika ponovo izabran Aleksandar Titović.

 

Detaljnije >>>

     

Proglas 1.maj-qrcode

 


MEMORANDUM O RAZUMEVANJU IZMEĐU MINISTARSTVA RADA, SOCIJALNIH PARNTERA U SRBIJI I MOR-a

 DOKUMENT PROGRAMA DOSTOJANSTVENOG RADA ZA REPUBLIKU SRBIJU 2013-2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Izdavaštvo  
Foto galerija
UGS screen saver
Grafički standard
 
 
  KONTAKT  
MAILING LISTA
 
MOŽETE SE PRIJAVITI NA NAŠU MAILING LISTU >>>
  KAKO DA POSTANEM ČLAN?   DOKUMENTA UGS “NEZAVISNOST”  
     
Nušićeva 21,
11000 Beograd, Srbija
tel: (381 11) 330-6711 ;
324-4542, 330-6700 fax: (381 11) 3244-118
e-mail: nezavisn@eunet.rs
  Redakciju sajta možete kontaktirati na e-mail redakcija@nezavisnost.org  
PRISTUPNICA >>> - Statut sindikata
- Programska platforma
- Kongresna rezolucija
  Copyright © UGS Nezavisnost
designed by Canatlantic
NASLOVNA | O NAMA | RADNO-PRAVNA ZAŠTITA | VESTI | KONTAKT